Samsung QLED

QLED op StandaardVanaf nu te zien bij Electro World de Groot:

QLED The Next Innovation in TV
Na LCD en LED TV introduceert Samsung in 2017 een nieuwe categorie in TV: QLED TV. Trouw aan zijn rol als leider in deze sector ontwikkelde Samsung innovaties die de consument de beste televisie-ervaring garanderen: een nieuwe mijlpaal in beeldkwaliteit dankzij een perfect kleurvolume, een naadloze integratie in de woonkamer, en een uniek gebruiksgemak.

Q PICTURE
Beeldkwaliteit blijft met stip de topprioriteit voor consumenten. Daarom gebruiken de nieuwe QLED TV’s Quantum dots die licht omzetten in de meest intense en perfecte kleuren. Een hoge helderheid, sterk contrast en ruime kijkhoek staan garant voor perfect beeld in alle omstandigheden.

Q STYLE
De televisie staat centraal in de woonkamer en moet dan ook perfect integreren in jouw levensstijl en interieur. Een prachtig design vanuit elke hoek is dan ook een vereiste. De bijna onzichtbare verbinding tussen de televisie en de randapparatuur garandeert een strakke uitstraling en geeft flexibiliteit bij het inrichten van jouw woonkamer.

Q SMART
Bevrijd de woonkamer van een onoverzichtelijke hoop afstandsbedieningen. Met de Samsung One Remote Control bedien je niet enkel je televisie, maar al je apparaten met één en dezelfde afstandsbediening.

Q PICTURE is onder te verdelen in:
Q COLOR, QCONTRAST, Q HDR en Q VIEWING ANGLE.

Sta je wel eens stil bij de prachtige kleuren van een glas-in-loodraam? Het licht brengt de kleuren tot leven. Het is de perfecte illustratie waarom Samsung voor Quantum dots kiest. De piepkleine nanokristallen creëren immers de meest zuivere kleuren en de helderste beelden. Het anorganische materiaal heeft bovendien een zeer lange levensduur.
Door het gebruik van vernieuwde Quantum dots zijn zowel de kleurweergave als de licht-efficiëntie sterk verbeterd. Samsungs nieuwe QLED TV’s zijn de eerste TV’s met 100% kleurvolume en maximale helderheid van 1.500 tot 2.000 nits. Het TV-paneel is vernieuwd om nog beter contrast te leveren, en een optimale kijkhoek.

Q COLOR

100% kleurvolume.
Een groot kleurbereik en hoge maximale helderheid zijn pas nuttig als je beide kan combineren. Dat wordt gemeten in het kleurvolume, dat aangeeft of je alle kleuren kunt weergeven bij elk mogelijk niveau van helderheid. QLED TV’s leveren als eerste ter wereld 100% kleurvolume, waardoor ze niet alleen in donkere maar ook zeer heldere beelden de subtielste kleurschakeringen tonen. Denk aan een zeer heldere hemel met wat lichte bewolking. Op een traditionele televisie is die heldere hemel bijna wit, en valt de wolk nauwelijks op. Maar dankzij QLED zie je een stralende helderblauwe hemel, waartegen de wolk des te beter afsteekt, precies zoals de filmmaker dat voor ogen had.

Q CONTRAST

Krachtig contrast, overdag en ‘s nachts.
Het nieuwe tv-paneel maakt gebruik van een speciale anti-reflecterende laag. Die verhindert storende reflecties die anders een negatieve impact zouden hebben op het contrast en de helderheid. Zo kunnen QLED TV’s een diep en rijk zwart weergeven. Of de scène nu licht of donker is, de tv geeft alle details perfect weer, en dat ongeacht of je kijkt in een donkere of lichte omgeving.

Q HDR

De subtielste details trouw aan de intentie van de regisseur.
High Dynamic Range (HDR) is een nieuwe beeldtechnologie die een waarheidsgetrouw beeld weergeeft. QLED TV’s zetten nu een nieuwe standaard voor maximale helderheid met HDR 1500 (1.500 nits voor de Q8- en Q7-serie) en HDR 2000 (2.000 nits voor de 65” Q9-serie). Dat is tot 5x helderder dan een conventionele televisie. Dit zonder impact op kleurweergave, die bij elk niveau van helderheid nauwkeurig blijft.

Q VIEWING ANGLE

Elke zitplaats is een fantastische zitplaats.
Geniet van de beste beeldkwaliteit ongeacht waar je zit. Consistente helderheid en kleur zijn de twee voorwaarden voor een echt ruime kijkhoek.
De QLED TV’s leveren binnen een ruime hoek een consistente helderheid. Ook de kleurweergave blijft binnen een veel grotere hoek correct.
Geen compromissen meer over wie waar zit: elke zitplaats is de beste zitplaats.

Q STYLE

Onzichtbare verbinding
Een wirwar van kabels maakt zelfs een strak opgehangen TV slordig. Ook daar heeft Samsung aan gedacht. Al je randapparatuur sluit je aan op de One Connect Box, en je verbergt de One Connect Box en alle bronapparaten in de kast. Een enkele transparante kabel, de ‘Invisible Cable’, verbindt de televisie met de One Connect Box. Zo creëer je een nette, perfect afgewerkte opstelling. De ‘Invisible Cable’ geeft je de vrijheid om de TV te plaatsen waar je het wilt.
Perfect tegen de muur
Samsungs nieuwe No Gap Wall-Mount maakt een ophanging mogelijk die perfect aansluit tegen de muur, zonder tussenruimte. De installatie is supersnel en eenvoudig. In 15 minuten hang je de TV in drie stappen op: installeer de muurbeugel, bevestig de ophangkit aan de TV, hang de TV aan de muur. Geen paniek als hij wat schuin hangt, je kunt hem tot 6° corrigeren, zonder nieuwe gaten te boren. De muurbeugel kan ook tot 15° naar voor gekanteld worden, zodat je perfect beeld hebt, ook als je de televisie iets hoger hangt.
Een pareltje, hoe je er ook naar kijkt
Dit jaar heeft Samsung het Boundless 360° design nog verder verfijnd. Het minimalistisch design oogt fantastisch vanuit elke hoek. Het scherm heeft geen omkadering meer, zodat niets je afleidt van het beeld. Bij de Q9- en Q8-serie is de achterzijde is volledig uitgevoerd in hoog kwalitatief metaal.
Disclaimer: De ‘Invisible Cable’ refereert naar een enkele, transparante optische kabel verbonden met de One Connect Box. Dit zorgt voor een integratie van externe apparatuur kabels, maar heeft geen betrekking op de voedingskabel van de TV of kabels die aangesloten zijn op andere apparaten, zoals op een Sound Bar.